«Δεν έχουν λόγους να φοβούνται»

Γιάννης Μηλιός

Στον realfm 97,8

Στη φορολογική πολιτική που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί κυβέρνηση, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο ερώτημα αν έχει λόγο να φοβάται όποιος έχει εισόδημα πάνω από 40.000 – 50.000 ευρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -αν εκλεγεί- θα πάει σε λύσεις τύπου Ολάντ με εξαιρετικά υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ο κ. Μηλιός απάντησε:

«Δεν έχουν λόγους να φοβούνται. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε έσοδα για να μπορέσουμε να έχουνε κοινωνικό κράτος και κρατική προστασία, δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Αυτό θα γίνει όχι με την καταλήστευση των εισοδημάτων, ιδίως των μεσαίων τάξεων, όπως γίνεται τώρα, αλλά με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και με πάταξη ακραίων, άνομων πρακτικών οι οποίες δεν πρέπει να υπάρχουν και όσοι τις κάνουνε είναι οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να συνεχίζονται πρακτικές όπως είναι η απόκρυψη των εισοδημάτων, οι ενδοομιλικές συναλλαγές, οι λαθρεμπορίες τσιγάρων και πετρελαιοειδών κτλ.

Είναι οι μόνες κατηγορίες που πρέπει να φοβούνται. Όλες οι άλλες, κάθε άλλο, θα ελαφρύνουν.

«Άλλη μια πολιτική για τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων»

Αναφορικά με το θέμα των εταιρικών παροχών που θα θεωρούνται εισόδημα, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε:

«Όλα αυτά είναι άλλη μια πολιτική για τη μείωση του εισοδήματος και της θέσης των εργαζομένων», τόνισε, για να προσθέσει:

«Βολεύει και κάθε άλλο εργοδότη, επομένως επειδή μειώνει τη ζήτηση όλων των μισθωτών αποβαίνει σε βάρος της αγοράς».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ

Comments are closed.